Новини

Специални премиери за 100 години BMW Motorrad на MOTO EXPO 2023 - БЮЛЕТИН №8

Специални премиери за 100 години BMW Motorrad на MOTO EXPO 2023

По време на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април, ще има един много, много специален празник. Или по-точно – BMW Motorrad ще чества своята 100 годишнина. По време на изложението, а през цялата година, ще се празнува вековния юбилей.

Затова и цялата насоченост на щанда на BMW с площ 201,5 кв. м в зала Арена София от 20 до 23 април ще бъде под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се постави началото на уникална история на успеха за BMW. Ще бъдат показани и два специални юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе представен в края на миналата година и R 18 100 years, съименник на един от култовите модели на баварците от миналото.

Другите две премиери са не по-малко интересни и вълнуващи. Едната е електрическият СЕ04. Другата пък е най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

R nineT 100 years

Преди 100 години с R 32 се постави началото на уникална история на успеха. Компанията отдава почит с една нова икона: BMW R nineT 100 Years. Моделът е лимитиран до 1923 броя и е за любителите, които усещат носталгия. Естествено той е с разпознаваемия боксерен двигател. Той представя #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма. Особеност на мотора е лакът Black storm металик върху хромирания резервоар. Традиционната технология Paint on Chrome е изразяване на почит към R 75/5 от 1969 г.

Блясъкът от един век може да изглежда и вечен и съвременен. Мотоциклетът беше, е и си остава дизайнерска икона. Limited Edition е поразителен и впечатляващ. Емблемата 100 години го прави официално: „1 of 1923“ и заявява, че това не е мотоциклет за всекиго.

Моделът 100 Years идва с включените висококачествени Option 719 пакети фрезовани части Shadow и Shadow II. Те съдържат огледало на края на кормилото, системи за опора на краката и др. Към това се прибавя пакетът за комфорт, който носи със себе си полезни характеристики като адаптивната светлина при завиване.

Като основател на Heritage света, R nineT винаги носи в себе си частица от миналото на BMW и въпреки това остава съвременен.  

R 18 100 years

Друг модел, почитащ славата на марката е BMW R 18 100 Years. И той е лимитиран до 1923 броя, модел за любителите. Поставя историческите акценти с много хром. Например резервоара с форма на капка е с бели линии, който от 1936 г. прави R 5 разпознаваем. И, естествено, уникалният боксерен двигател #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма.

Моделът 100 Years е с включена дизайнерска опция хром с множество аристократични хромирани части, като крачен и ръчен лост, затягане на кормилото, преден капак на двигателя или огледала.

R 18 започна своето пътешествие като съвременна интерпретация на историческите мотоциклети. За това  допринася и правият, хромиран краен шумозаглушител Akrapovič с вградено лого BMW Motorrad и седалката в цвят бича кръв с капитонирана визия.

M 1000 R

Предизвикателство до лимита или M 1000 R. Kurz M R. Superbike се среща с концепцията за Dynamic Roadster. Неговите гени са от създателите на M машините за моторни спортове и пистата. На това са подчинени мощността от 210 к.с. и с 280 км/ч. максимална скорост.

Съвършенство е в детайлите. За да могат виртуозите в карането да останат на седалката, M уинглетите пораждат аеродинамични задвижващи сили. При скорост от 220 км/ч.  натоварването на предните колела се увеличава с 11 кг. Постигната е максимална стабилност с редица системи при движение - по-малко накланяне, Wheelie, по-късно задействане на спирачките и по-ранно ускоряване в завои.

M Experience доминира в електрониката с 6,5-инчовия TFT дисплей с анимация за стартиране. Благодарение на функцията Memory един от четирите варианта на екрана се появява автоматично след старта. M е оптимизиран и за състезателната писта. Благодарение на новата комутационна светлинна сигнализация, целият оборотомер мига при достигане на настроените обороти.

Двигателят за Superbike, усъвършенстван за Hyper Roadster е четирицилиндровият на RR с технология BMW ShiftCam. Той  се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Достига максимални обороти от 14 600 об./мин, кото прави M R най-силния роудстър на марката. От 10 000 об./мин нагоре се усеща повече въртящ момент и ускорение. Асистентът за скорости Pro позволява бързо превключване от по-висока към по-ниска предавка и обратно. Наситеният звук от титановия шумозаглушител има страхотен ефект.

Ходовата част е със серийно DDC и напълно регулируеми пружинни елементи, регулируем демпфер на управлението и фрезовано закрепване на кормилото. При M R ходовата част на RR е пригодена за изискванията на Dynamic Roadster. Режимите на каране са Rain, Road, Dynamic, Race и Race Pro. В зависимост от режима, DTC гарантира максимална безопасност и пътна динамика. Асистентът Brake Slide Assist помага при дрифт със спирачките в завои.

CE 04

Това е машина за града и градските региони. CE 04 е проект, който прави първата стъпка към следващата нова идея. Развива се повече от 10 години в решения и концепции за градска мобилност на базата на електроенергия. Затова BMW CE 04 стартира нова ера в дизайна и се интегрира плавно във всекидневието.

Дизайнът на BMW CE 04 се базира на  плоския акумулатор в основата и компактното задвижване. Свободата и решенията при оформлението създават нова естетика. Например отварящото се настрани отделение за багаж или седалката с „летящ“ вид. Друго предимство е ниският център на тежестта. Така се постига лесно управление, изненадваща динамка и удоволствие от карането.

BMW CE 04 се зарежда лесно от битов контакт  220 V или от BMW Wallbox. Опционално е зарядно устройство за бързо зареждане от 0% до 80% само за 65 минути.

BMW CE 04 има нова  ефективна свързаност благодарение на BMW Motorrad Connectivity и на приложението BMW Motorrad Connected. 10,25-инчовия TFT дисплей с възможност за разделяне на екрана е мястото, където се срещат дигиталния и аналоговия свят. Мобилността и комуникациите се обединяват в едно. Смартфонът е защитен от намокряне в отделението с вентилация, като същевременно и се зарежда благодарение на USB C връзката.

По отношение на комфорта и безопасността, BMW CE 04 зе уникален с доказаната техника на BMW Motorrad. ABS, ASC и интелигентният авариен асистент ECALL са стандартни функции. Допълнително се предлагат DTC и ABS Pro. Има варианти на седалка с интегрирана облегалка и отопление, както и електрическа помощ при движение назад. Наличен е и Keyless Ride.

На щанда на BMW на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София ще видим още няколко познати и популярни модели. Това са BMW S 1000 RR, R 1250 RS, R 1250 GSAdv, F 850 GS, S 1000 XR, R 1250 R, F 900 R, C 400 GT, R 1250 RT, K 1600 B и K 1600 GT

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg - https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg - https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.

______________________________________________________________________

PS. Колеги, на този линк от сайта на изложението, можете да пускате своите онлайн акредитации.

https://motoexpo.bg/press.html

Пресцентър Moto Expo 2023